Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

«Камчия» домакин на три престижни турнира по художествена гимнастика

«Камчия» домакин на три престижни турнира по художествена гимнастика

Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия» е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика – категория «А», за жени и девойки старша възраст. В продължение на два дни своите съчетания ще представят 165 състезателки от 32 български отбора.

В многофункционалната зала на спортния комплекс «Камчия» бе и официалното откриване на турнира. Събитието бе уважено от Коста Базитов – зам.-кмет на Община Варна и Анелия Синабова – областен експерт на Министерството на спорта. Сред официалните гости на състезанието са Мария Чиприянова – почетен гражданин на Варна и президент на СК «Чар – ДКС» и Евелина Янчева – директор на Спортно училище «Георги Бенковски» във Варна.

Главен съдия на турнира е Филипа Филипова - международен съдия и световен шампион. Златното момиче на българската гимнастика Любомира Казанова – бронзова медалистка с ансабъла от олимпиадата в Рио де Женейро също е в «Камчия» - като треньор на клуб «Левски Илиана».

«Радвам се, че «Камчия» отново е домакин с прекрасните условия, които предлага за този красив спорт», коментира Кристиана Генчева – член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика и президент на клуб «Грация». Доайенът в художествената гимнастика Мария Чиприянова допълни, че на килима в «Камчия», като на всяко голямо състезание, може да се «родят» нови олимпийски надежди.

Само след седмица – на 5 май, в уникалния комплекс ще се проведе ІV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на СОК «Камчия». В него ще участват 150 състезателки на възраст от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др. Състезанието е организирано от СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“. Партньор на събитието е „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

През юни «Камчия» ще посрещне и Държавното първенство по художествена гимнастика във възрастова група деца и девойки младша възраст до 12 години.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.