Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кралев покани руския си колега в България за големите спортни първенства наесен

Кралев покани руския си колега в България за големите спортни първенства наесен

Министърът на спорта Красен Кралев покани руския си колега Павел Колобков да посети България през септември, съобщиха от пресслужбата на министерството (ММС). Колобков е приел, като е заявил, че ще направи всичко възможно да присъства на престижните състезания в България.

През септември България ще приеме три големи събития - световните първенства по волейбол за мъже, художествена гимнастика и гребане.

Кралев е на посещение в Москва, където ще присъства на откриването на световното първенство по футбол. Там той участва в работна среща, организирана от Разширеното частично споразумение за спорт (ЕPAS) на Съвета на Европа и Министерството на спорта на Руската федерация.

Тема на разговорите е била борбата с манипулирането на спортните състезания. Кралев изтъкнал: "Като председател на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. България постави на дневен ред различни актуални теми в сектор "Спорт" със сериозен акцент върху проблема с манипулациите на спортни състезания", посочват от министерството.

"Гордея се, че заедно с моя екип по време на нашето председателство успяхме да върнем в дневния ред на ЕС проблема с уреждането на мачове – тема, която бе в застой в последните години", каза Кралев. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.