Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руска легенда води нашите на световното по риболов на лед

Руска легенда води нашите на световното по риболов на ледснимка: bfrs.bg

Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния отбор на България за световното първенство по риболов на лед. Мондиалът ще се проведе на 26 и 27 януари у нас. Домакин е град Батак, а състезанията ще бъдат на язовир „Широка поляна”. Заявки за участие са подали 15 национални отбора.

71-годишният Кисельов и колегата му от Русия Сергей Борисов ще открехнат състезателите ни на най-големите тънкости в тази дисциплина. „Убеден съм, че тяхната помощ ще бъде неоценима. Те са най-големите специалисти в риболова на лед, с цели десетилетия опит зад гърба си”, заяви тим-лидерът на България Ивайло Христов.

Целта пред отбора ни е да завърши в първата половина на класирането. Фаворити за титлата са съставите от бившите съветски републики – трикратните шампиони за последните шест години от Украйна, притежателите на две титли за същия период от Русия, както още Литва, Беларус и Латвия. Ще участват още Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Полша, Чехия, Румъния, Монголия и САЩ.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники