Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Станимир Стоилов се раздели с националния отбор на Казахстан

Станимир Стоиловснимка: dnevnik.bgСтанимир Стоилов

Станимир Стоилов вече не е треньор на националния отбор на Казахстан, съобщи sport.kz. Според информацията той е прекратил договора си с местната федерация по взаимно съгласие.

Стоилов беше назначен на 3 март 2018 г., след като дълго време беше начело на "Астана". С националния отбор на Казахстан Стоилов записа девет мача, в които постигна три победи, три равенства и три загуби при голова разлика 15:11. Под ръководството на Стоилов Казахстан завърши на първо място в групата си в Лигата на нациите и се изкачи в по-горна урна.

Стоилов постигна големи успехи начело на "Астана", като спечели четири поредни титли, една купа и една суперкупа. Треньорът вкара отбора в групите на Шампионската лига през 2015-2016 и Лига Европа 2016-2017.

В последните месеци Стоилов постоянно е свързван със завръщане в "Левски", където беше футболист и треньор. Специалистът няколко пъти съветва собственика Спас Русев, но в крайна сметка бизнесменът отхвърли възможността Стоилов да застане начело на тима.

Новината за раздялата на Стоилов идва в момент, когато се спекулира с бъдещето на треньора на "Левски" Славиша Стоянович. Той има договор с тима до лятото, но според информации в Сърбия и Латвия ще поеме националния отбор на балтийската република от месец март. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.