Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Арестували българин заради расизъм на "Уембли"

Арестували българин заради расизъм на "Уембли"снимка: btvnovinite.bg

Български фен е бил изведен от "Уембли" и арестуван заради расистки обиди към звездата на "Манчестър Сити" и Англия Рахийм Стърлинг по време на европейската квалификация в събота, съобщава Evening Standart.

Твърди се, че стюард е чул как българинът обижда Стърлинг на расистка основа през първото полувреме на срещата, по време на атака на домакините в зоната, която се намира най-близо до сектора с гостуващи привърженици. Българинът веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията.

Делегатът на мача веднага информирал УЕФА за инцидента. "Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия - България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията", казват по този случай от Футболната асоциация на домакините.

Полицията потвърждава, че е арестувала мъж по подозрения в нарушаване на обществения ред. Българинът е отведен в полицейско управление в Северен Лондон, а по-късно е освободен без повдигнати обвинения. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники