Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Огнян Райчев: Фериботната линия Бургас - Новоросийск работи много добре

Огнян Райчев: Фериботната линия Бургас - Новоросийск работи много добреснимка: maritime.bg

Проектът, който развиваме е уникален за Черноморския регион. Той замества сухопътните връзки с възможно най-пряк и най-бърз транспорт, без пътни проблеми и допълнителни усложнения. Но на фона на консервативния  транспортен бизнес промяната е много бавна. Това разказа в предаването „12+3“ Огнян Райчев, управител на пристанище България-Запад. Неговата компания  реализира фериботната линия Бургас – Новоросийск. Услугата е започнала като превоз на пътници и товари по трасето Бургас –Батуми, Грузия. Заместваме стандартен сухопътен транспорт с един много чист, екологичен начин на придвижване, който има бъдеще, категоричен е Райчев:

Надяваме се, че предимствата на нашия проект ще бъдат използвани. Южна Европа, Южния федерален окръг на Русия, Централна Русия – това са нашите цели. Корабът „Дружба“ разполага с голям товарен капацитет и 400 легла за пасажери, с едно чудесно транзитно време, което дава много възможности. Този кораб е мост между Русия и България.

Популярността на услугата е нараснала, защото разписанието се спазва, а клиентите са доволни от морския транспорт между България, Русия и Грузия. Пътуването между Бургас и Новоросийск е с продължителност 26-30 часа. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники