Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

На Северното Черноморие очакват до 5-7% ръст на туристите

На Северното Черноморие очакват до 5-7% ръст на туриститеснимка: dnevnik.bg

Висококатегорийните хотели по Северното Черноморие са запълнени за пика на лятото - юли и август, но хладната пролет забави началото на сезона с десетина дни. Така общият ръст на туристите ще бъде едва около 5-7 на сто спрямо миналото лято, а надеждите са резервациите "в последната минута" да доведат повече гости. Това коментира пред БТА председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България Димитър Димитров.

Нереализираният потенциал на северните маршрути

Обичайно хотелите на север посрещат първите туристи около 25 май, тази година повечето бази са отворили врати между 5-10 юни заради лошото време през пролетта. От думите на Димитров се разбира, че представителите на бизнеса продължават да не успяват да запълнят т. нар. крила на сезона с програми за познавателен, кулинарен и друг туризъм - предизвикателство, което стои пред бизнеса от години. През миналия октомври, например, когато температурата достигаше 30 градуса, хотелите са останали празни, празно било и през този май. В северните морски маршрути са включени историческият нос Калиакра, архитектурно-парковият комплекс "Двореца" в Балчик, заливът Болата, фермата за охлюви в село Българево, но има още много обекти с голям потенциал, които не са популярни, каза той. Затова и надеждите са местата да се запълнят поне частично с резервации "в последната минута". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники