Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова се срещна с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу

Николина Ангелкова и Корина КрецуНиколина Ангелкова и Корина Крецу

Очаква се 2018 г. да бъде обявена за Европейска година на културното наследство, което може да бъде използвано и за насърчаване на туризма. Това обсъдиха министърът на туризма Николина Ангелкова и европейският комисар по регионална политика Корина Крецу по време на среща, проведена в Страсбург.

Двете коментираха, че това е още една възможност за задълбочаване на сътрудничеството и популяризиране на възможностите за туризъм, както между страните от Съюза, така и в рамките на Дунавската стратегия. Министър Ангелкова информира еврокомисар Крецу, че България вече разработва съвместни туристически продукти с редица страни от Стратегията. „Вече сме предприели конкретни стъпки и си партнираме с редица държави, като работата с Румъния е в много напреднала фаза“, посочи министър Ангелкова. Планира се двете държави да провеждат общи събития, които да промотират българските и румънските традиции на далечни пазари и да насърчават взаимния туристопоток. В тази връзка се наблюдават и позитивни резултати, като близо 680 хил. румънски туристи са посетили България за първите 7 месеца на 2016 г., което е ръст от близо 18%. „Румъния устойчиво заема първо място по брой на чуждестранните туристи в България, а редица други държави от Дунавската стратегия като Германия, Сърбия и Австрия, също имат важно значение“, подчерта Николина Ангелкова.

Корина Крецу акцентира, че съвместните действия в областта на туризма и културата са много важни за целия Дунавски регион и имат значение за задълбочаване на партньорството. Тя допълни, че проведената конференция през месец юни т.г. в Русе е добър пример за успешното сътрудничество в рамките на Стратегията и е допринесла за начертаване на конкретни стъпки за развитие на туризма в целия регион. „Провеждането на подобни инициативи затвърждава не само важността на Дунавската стратегия за Европейския съюз, но и спомага за подобряване на координацията между отделните държави", допълни Корина Крецу.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.