Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова се срещна с министъра на икономиката на ОАЕ

Николина Ангелкова и Сохейль бен Мухаммед аль-МазруиНиколина Ангелкова и Сохейль бен Мухаммед аль-Мазруи

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна днес с министъра на икономиката на Обединените арабски емирства Султан бин Саед Ал Мансури. Той е на посещение в страната ни начело на делегация включваща представители на бизнеса и на държавния сектор.

Министър Ангелкова представи потенциала на България като туристическа дестинация, като акцентира на рекордните резултати, които отчита сектора през 2016 г. „Изключително добра запълняемост има на 4 и 5 звездните хотели“, акцентира тя и допълни, че страната ни може да предложи много атрактивни условия за развитие на спа, културен, гурме и еко туризъм. „България регулярно участва и в най-голямото международно туристическо изложение в Близкия изток - АТМ, което ежегодно се провежда в Дубай, като се стремим да популяризираме това многообразие пред арабските туристи“, допълни Николина Ангелова.  

Според министър Мансури, някои от най-големите хотелски вериги като Ротана и Джумейра, биха могли да проявят интерес към България. Той допълни, че страната ни е известна като атрактивна дестинация сред арабските туристи от района на Персийския залив и на Близкия изток още от 70-те и 80-те години на миналия век. Според него голям потенциал има семейния туризъм и офертите за детски пътувания, които България може да предложи. Много важна е транспортната свързаност, за да насърчим взаимния туристопоток, каза министър Мансури. По думите му е важно, че има два редовни полета седмично между двете държави и това е основа, на която може да бъде увеличен броя на туристите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.