Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И тази зима се очаква ръст от около 4% в туризма, прогнозира Ангелкова

Николина Ангелковаснимка: economic.bgНиколина Ангелкова

През идната зима се очаква ръстът в туризма да се запази на равнището си от миналия сезон. В периода декември 2015 - март 2016 г. 1.2 млн. чуждестранни туристи са дошли в България на ваканция, като ръстът на годишна база е бил 4.5 на сто. От думите на ресорния министър Николина Ангелкова пред БТА се разбира, че сходни резултати се очакват и сега.

По данни от БНБ приходите от международен туризъм за периода декември 2015 г. - март 2016 г. надхвърлят 827 млн. лв. Ръстът спрямо същия период на миналата зима е близо 5 на сто.

Оценката на министерството е, че са реализирани ръстове на редица важни за страната пазари: Македония - 23 на сто, Турция - над 13 на сто, Сърбия - 17 на сто, Великобритания - 7 на сто, Израел - 19 на сто, Чехия - 39 на сто, Унгария - 34 на сто.

Министърът на туризма съобщава, че по индикации от бранша продажбите за зимния сезон се движат с добри темпове и има ръст на интереса от Румъния и Молдова. По предварителни данни от планираната зимна програма на летище Пловдив вече е заявен интерес към дестинация България от страни като Израел, Ирландия, Русия и Великобритания. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.