Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова и генералният секретар на СОТ откриха първия Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София

Министър Ангелкова и генералният секретар на СОТ откриха първия Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София

Ние се чувстваме в София като у дома си и сме тук, за да съберем наследството на миналото и да погледнем бъдещето чрез новите хоризонти на творческия туризъм и за това е нужна политическа воля. С тези думи  генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) Талеб Рифай откри церемонията, която даде старт на първия Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в българската столица.

Мащабното събитие се организира от Министерството на туризма и специализираната Организация към ООН. В него се включиха над 40 държавни делегации и над 20 министри и ръководители на туризма от цял свят. Преди неговия старт, среща с ръководителите на чуждестранните делегации проведе и българският министър-председател Бойко Борисов.

"За да получим правото да организираме най-мащабното събитие за 2016 г. на СОТ, най-важна бе политическата воля за създаването на самостоятелно Министерство на туризма и определянето на сектора като национален приоритет", каза министър Ангелкова. По думите й на това се дължат и резултатите, които отчитаме през тази година.

"България е малка държава, но ние също има какво да споделим. За нас, като държава с хилядолетна история и наследство, оставено от древни цивилизации, разкриването на потенциала на културното ни богатство е основен приоритет. Ние сме в топ три в Европа по брой открити артефакти и недвижими исторически паметници", допълни министър Ангелкова.

Тя подчерта, че именно затова от създаването на министерството културно-историческият туризъм е водещ фокус в рекламната и маркетинговата политика на България като целогодишна дестинация. "Същевременно си даваме сметка, че живеем в ера на безпрецедентни технически открития и нововъведения. Много от тях трябва и могат да бъдат използвани в туристическата индустрия", каза още министърът.

"През 2016 г. България отбелязва 40 години като член на СОТ. Конгресът е не само много добър начин да покажем пред света потенциала си като културно-историческа дестинация, но и да отбележим този юбилей", каза министър Ангелкова и благодари лично на доктор Талеб Рифай за доверието и правото България да организира този фирум.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.