Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 400 полицаи се командироват в Слънчев бряг за сезона

Солнечный берегснимка: news.bgСолнечный берег

Над 400 полицаи от цялата страна ще бъдат командировани в курорта Слънчев бряг за наближаващия летен сезон. Това заяви началникът на ОД на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов пред БНР.

Полицаите ще се командироват, за да следят за сигурността на туристите, като се очаква румънски и полски служители на реда също да се притекат на помощ.

Според Калоянов мерките, които бяха приложени от МВР за спазването на реда в курорта миналата година, са дали значим резултат - наблюдавало се сериозен спад в повечето видове престъпления. По думите на Калоянов завишения в престъпността се наблюдава само по отношение на джебчийството.

Относно кражбите Калоянов посочи, че тези престъпления се извършват от "специализиран контингент". Миналата година обект на кражби са станали предимно хората, пътуващи с градския и международния транспорт Бургас - Несебър - Слънчев бряг. За тази година е предвидено полицаите да се средоточат върху противодействието именно на кражбите, като се очаква да се мобилизират служители на МВР и от други областни дирекции, които са специализирани за този вид престъпления.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.