Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Очакваме около 10% ръст през лято 2017

Ангелкова: Очакваме около 10% ръст през лято 2017

Тази година очакваме около 10% ръст през лятото. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на първата работна среща с брашна. На нея присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Ангелкова подчерта, че 2016 г. е била изключително успешна по цялото Черноморие и всяка една от общините е отчела голям ръст. „Нормално е Слънчев бряг и Златни пясъци като национални курорти и лицата на българския туризъм да отчитат много по-големи ръстове и запълняемост на легловата база, отколкото други общини“, посочи Ангелкова.

Кадрите в туризма остават основен приоритет в работата на Министерство на туризма.  Ще продължим съвместното сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката и представителите на бизнеса, заяви Ангелкова.

Тя обяви, че предстои да стартира и обсъждането по отношение на създаването квалификационен и преквалификационен център към Министерството на туризма, съобразно примера на Испания, Португалия и Франция,  с цел да се подготвят по-професионално изпълнителските кадри, от които най-голяма нужда има бизнесът.

Приоритет в работата ми ще бъде създаването на туристически инспекторат към Министерството на туризма, който да поема всички контролни функции, свързани със Закона за туризма, информира Николина Ангелкова.

В Министерството на туризма ще бъдат засилени активностите по отношение на маркетинга и рекламата. Освен основния летен и зимен туризъм, акцент ще бъде поставен и върху рекламата на балнео и СПА, културно-историческия, еко, гурме, приключенски, планински и другите видове туризъм.

Ще работя за създаването на специална програма за туристическа инфраструктура, която ще позволи социализация на туристическите атракции, които не могат да ползват финансиране от друго място, каза още Николина Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники