Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сигналите на линията за нарушения в туризма - предимно за шумни заведения

Валерий Симеоновснимка: dnes.bgВалерий Симеонов

Почти всички сигнали, които са постъпили на горещата телефонна линия за нарушения в туризма, са за шумни заведения. Това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който участва в заседание на областния координационен център по туризма.

Той допълни, че постъпилите сигнали са стотици, като някои от тях се повтарят за определени заведения.

Според вицепремиера, е необходимо да има законодателни промени, които да дават по-широки правомощия на контролните органи, за да могат да извършват по-крайни действия по отношение на нарушителите. Симеонов каза, че когато спрямо нарушителите не се действа бързо, категорично и не се стигне до крайна мярка, те продължават с нередностите.
 
По думите му тези нарушения водят до опорочаване на туристическия сезон като цяло. Валери Симеонов каза, че трябва да си поставим цел да привличаме по-платежоспособни туристи и да разширим сферата на услугите, да се включи по-разнообразен вид туризъм, защото това привлича хората и те го търсят. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники