Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ръст на оборотите по Черноморието със 100 млн. лв.

Ръст на оборотите по Черноморието със 100 млн. лв.снимка: bgnes.com

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на НАП с касовите апарати.

Най-много пари почиващите са похарчили в Обзор, където е регистриран ръст от 149% повече спрямо юли 2016 г. В големите курорти също има повишаване на оборотите спрямо юли миналата година. Така например в Албена ръстът е 62%, в "Слънчев бряг" – 10 на сто, а в Златни пясъци – 22%.

От началото на летния сезон досега по цялото Черноморие са извършени общо 24 000 проверки. Най-много санкции са наложени заради неиздаване на касови бележки, разлика между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други.

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно с 2-седмично запечатване на търговския обект, освен с обичайната глоба. Досега са затворени 113 обекта, поясняват от НАП.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.