Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Слънчев бряг" остава номер 1 през лятото

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Националните курорти остават най-предпочитани от туристите през летните месеци, съобщи в предаването "Седмицата" по Дарик ресорният министър Николина Ангелкова. Статистиката показва, че въпреки дебатите, "Слънчев бряг" до момента е реализирал 9% ръст на посетителите.

"Не бих казала, че е шумен курорт. По-скоро има части, обособени за забавления", коментира министърът на туризма, но подчерта, че законът трябва да се спазва от всички.

Курортът "Албена" отчита ръст от 8 на сто спрямо миналата година, толкова е и увеличението в "Константин и Елена", а "Златни пясъци" е посрещнал с 4% повече туристи. Според министъра на туризма изпращаме успешен летен сезон, който бележи ръст на туристите 8%. Значително увеличение има на посетителите от Великобритания, които са с 31% повече от миналата година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

"България се налага като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го казвам аз, бяхме информирани на среща с водещи туроператори, които правят много детайлни анализи какво намират техните клиенти в дадена дестинация", обясни Николина Ангелкова.

Тя посочи, че министерството разработва различни дестинации за винен и гурме туризъм, както и балнео и СПА маршрути, за да бъде по-цялостен туристическият ни продукт.

Ангелкова подчерта също, че рекламата на България става все по-ефективна и изпреварваща. За активните летни месеци над 4 млн. туристи са посетили страната ни, което е  ръст от 7,5% спрямо миналото лято. До август имаме над 6, 5 млн. чужди туристи  и ръст 7,9%, следователно резултатите от рекордната 2016-а не са били еднократни.

Нещо повече, от следващата седмица в Ню Йорк се откриват четири дигитални  билборда на България – обща визия, културно-исторически, балнео- и зимен туризъм. Предстои тази кампания да продължи и в Чикаго, Лос Анджелис, Лас Вегас, Вашингтон. По отношение на далечните пазари стартираме кампания и в Китай, където в Шанхай се откри първият туристически информационен център на страната ни. В Япония и Индия също предстоят такива дейности, посочи още министър Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники