Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова в Боровец: Туристическият инспекторат ще има 6 регионални структури, продължаваме и съвместните проверки с КЗП

Министър Ангелкова в Боровец: Туристическият инспекторат ще има 6 регионални структури, продължаваме и съвместните проверки с КЗП

Предстои да се създаде звено за контрол или туристически инспекторат към Министерството на туризма, като специфичните контролни правомощия, които до момента се осъществяват от Комисията за защита на потребителите (КЗП), ще се прехвърлят към министерството. Това заяви в Боровец министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с представители на контролните институции, местната власт и бизнеса за подготовката на зимния сезон.

Тя подчерта, че съвместните проверки с КЗП ще продължат. Всичко, свързано с потребителските права, ще се запази в обхвата на КЗП съобразно Закона за защита на потребителите, подчерта министърът. Тя съобщи, че се предвижда инспекторът да има 6 регионални структури, като едната ще е в Боровец. Идеята е тези структури да бъдат също в Банско, Пампорово, Варна, Добрич и Бургас, за да се обхванат големите зимни и черноморски курорти.

В началото на зимния сезон съвместните проверки с КЗП ще започнат, за да се инспектират отново ски пистите съобразно наредбата за информационната им обезпеченост. Ще се проследи дали се спазва категоризацията на пистите и дали те имат нужните информационни знаци. Работата на ски патрулите също се регламентира по тази наредба. Преди всичко трябва да се гарантира високото качество на туристическата услуга и на първо място сигурността на туристите, каза още министър Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.