Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Среща на посланик Бойко Коцев с водещите в направление „България“ руски туроператори

Среща на посланик Бойко Коцев с водещите в направление „България“ руски туроператори

На 29 ноември 2017 г. се проведе традиционната среща на посланик Бойко Коцев с 15 от водещите руски туроператори в направление „България” и ръководители на представителства на български компании в Русия в началото на зимния туристически сезон.

Посланик Коцев поздрави участниците, подчерта, че Русия е важен туристически пазар за България и изказа благодарност на туроператорите за активната работа за привличане на руски туристи в българските курорти, за популяризиране на България като целогодишна туристическа дестинация.

7 492 630 чужденци са посетили страната в периода януари - септември 2017 г., като от тях 532 744 са от Русия. Официалната статистика показва, че конкретно с цел «отдих и ваканция» България в този перио са посетили 492 110 туриста от Русия.

Посланик Коцев отбеляза,че отчитайки възникналите проблеми и ситуацията на руския пазар през 2017 г., силното присъствие на Турция като конкурентно направление, България успя да задържи интереса към своите туристически програми и предложенията за семейна и организирана почивка се ползваха с интерес. По оценка на Федералната агенция по туризъм тя е едно от стабилните туристически направления на руския пазар, което защити приза, присъден от National Geographic Traveler, за най-добро направление для семейного отдыха для российских туристов в 2016 г.

Посланик Коцев направи преглед на извършеното през годината от Посолството, министерството на туризма и Националното туристическо представителство за укрепване позициите на България на руския пазар като привлекателно място за почивка. Той подчерта и съдействието, оказано от страна на Федералната агенция по туризъм, Асоциацията на туроператорите на Русия, другите руски отраслеви организации, на туристическия бизнес в България и Русия за утвърждаване на дестинацията като спокойна и безопасна.

Посланик Коцев информира присъстващите за плановете на Посолството и Министерството на туризма през 2018 г., която е наситена със събития, стимулиращи развитието на двустранните отношения в областта на туризма, в това число и подготовка и провеждането на VIII заседание на Българо-руската работната група за сътрудничество в областта на туризма, участието в работата на двустранната МПК, организирането на поредица мероприятия в Руската федерация, свързани с председателството на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г., отбелязването на 140-годишнината от Освобождението на България от османско иго.

Участниците в срещата потвърдиха засиления интерес на руските туристи към направление „България“ през следващия летен сезон, като потвърдиха увеличението на ранните записвания за 2018 г. Оптимистични са и очакванията им за зимния сезон, като към момента голяма част от туроператорите констатират запазване на нивата от миналия зимен сезон.

Участниците в срещата благодариха на Посолството и Министерството на туризма, Консулска служба и Националното туристическо представителство, лично на посланик Б. Коцев за отношението към туристическия бизнес. Те подчертаха голямата полза от провеждането на редовни срещи с посланика на България и изразиха желание тази практика да продължи и през 2018 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.