Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"България ер" започва да лети между София и Одеса

"България ер" започва да лети между София и Одеса

От утре - 22 декември, "България ер" започва редовни полети между София и Одеса. Те ще са два пъти седмично - в петък и в неделя, съобщи правителствената информационна служба.

Очаква се линията да подобри свързаността между България и Украйна и да позволи на историческите български общности там да заздравят своите връзки с родината. Така ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътуване с автобус, се казва в правителственото съобщение.

Държавата очаква също така пътуването да облекчи сезонната трудова миграция и туризма. Това лято 3000 украински и молдовски граждани са работили в българския туристически бизнес.

От правителственото съобщение се разбира, че инициативата за новия маршрут на частната авиокомпания е на вицепремиера Валери Симеонов, който ще участва и в първия полет начело на правителствена делегация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.