Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Добра новина за Банско в навечерието на новия ски сезон: Втора кабинка ще има

Добра новина за Банско в навечерието на новия ски сезон: Втора кабинка ще имаснимка: bgnes.com

Добра новина за Банско в навечерието на новия ски сезон. Днес правителството официално даде зелена светлина за изграждането на втора кабинка в Пирин, предаде репортер на БГНЕС.

Отваряме възможността за инвестиционен интерес за втора кабинкова линия и решаваме един проблем, който чака от дълго време. Това е добър сигнал за развитието на ски спорта в Банско и в България като цяло, има и икономически измерения, съобщи министър Нено Димов пред журналисти. Той добави, че ако има инвестиционно намерение, не очаква проблеми с изграждането на втори лифт, защото ще има процедура по обществено обсъждане. Каквото и инвестиционно намерение да има, какъвто и проект да бъде зададен, той ще мине през всички екологични процедури, категоричен бе Нено Димов.

„Министерски съвет прие две точки, които внесох на заседанието. Едната точка е свързана с изменението на Плана за управление на Национален парк Пирин. Това е изменение, което е подготвено през 2013 г., когато е минало и е прието от Висш експертен екологичен съвет, след което е подписано и от тогавашния министър на околната среда и водите и не е стигнало до МС поради смяната на правителствата и изборите, които имаше тогава“, разясни Нено Димов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.