Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Данъчните затвориха 7 търговски обекта в Банско, Разлог и Боровец

Данъчните затвориха 7 търговски обекта в Банско, Разлог и Боровецснимка: news.bg

Общо седем търговски обекта ще бъдат затворени за един месец, след като данъчни служители са открили извършвани нарушения. Мярката и принудителна и се отнася до ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец.

Освен запечатването данъчните са съставили и на други 10 обекта актове за административни нарушения.

Общо 550 проверки са извършили служителите на НАП София в зимните курорти от старта на кампанията за сезона. Установени са само 17 нарушения.

За сравнение със същия период на миналата година - при 380 проверки са съставени 30 акта. През миналия зимен сезон заради нарушения в Банско и Боровец бяха издадени 32 заповеди за затваряне, като в 9 от тях е направен опит за смяна на собствеността.

Припомняме, от 1 януари 2018 г. влезе в сила промяна в разпоредбите на Закона за ДДС, която НАП инициира във връзка с честата практика след проверка и налагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект", веднага да се сменят лицата, които стопанисват обекта, с цел да се избегне затварянето.

Мярката вече се прилага и към "новите" стопанисващи, ако те са знаели, че обекта ще бъде запечатан. За да бъдат информирани, в официалния сайт на Агенцията, ежедневно се обявяват публично обектите, които предстои да бъдат запечатани.

Като цяло данъчните отчитат, че фискалната култура в зимните ни курорти се е повишила значително и се наблюдава устойчива промяна в поведението на бизнеса.

Извършват се и съвместни контролни действия със служителите на МВР, както и с всички институции, които са отговорни по отношение на трудовото законодателство. Приоритет в работата на екипите са и апартхотелите в града. Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите проверяват всичко свързано с данъчното и осигурително законодателство в тези т.нар. частни квартири. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.