Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова проведе работна среща с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към Booking

Министър Ангелкова проведе работна среща с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към Booking

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към booking.com, която се състоя в рамките на Световния икономически форум в швейцарския град Давос. Сред основните теми на разговора бяха възможностите за инвестиции в България. Министър Ангелкова представи на събеседника си изгодните условия за вложения в сектор туризъм, които страната ни предлага. Важно предимство на България в тази сфера е ниският данък. Туризмът има и важен принос за икономиката, коментира министърът. И посочи, че приходите в сектора за 11-те месеца на 2017 г. са 6,6 млрд. лв., като делът на отрасъла в БВП е близо 13%.

Договорихме се взаимно да си предоставяме информация за нелоялна конкуренция. Освен това Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване, които са в Booking, са регистрирани по Закона за туризма, каза министър Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.