Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През лятото в Слънчев бряг цялата стока ще е в магазините, обяви Ангелкова

През лятото в Слънчев бряг цялата стока ще е в магазините, обяви Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плажа на „Слънчев бряг-север“ и провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти. Длъжни сме да установим съборени ли са всички 190 обекта, които надхвърлят одобрената схема.

При инспекцията обаче бе установено наличие на частни имоти почти на територията на плажа. „Това са т. нар. „джобове“. В тях са монтирани преместваеми обекти, които имат разрешителни, и затова няма как да бъдат съборени, отбеляза министър Ангелкова.

Тя бе категорична, че през летния сезон щендерите на територията на АД-то ще бъдат забранени и цялата стока ще трябва да е в павилиони. “Ще направим така, че да се разхождаме спокойно по алеите в курорта, а не да се блъскаме с щендери и стока”, увери министър Ангелкова.

Трябва да има пълна промяна в облика на „Слънчев бряг“, отсече тя. Затова контролът върху търговските обекти ще бъде изключително засилен. Предстои да се подпише и споразумение с МВР, което ще оказва съдействие за осъществяването на тези мерки, допълни тя.

На въпрос от журналисти за искането на някои браншови организации напълно да се премахнат преместваемите обекти, тя напомни, че някои хотелиери - представители на тези организации, имат хотели на крайбрежната алея и павилиони в частни имоти в курорта. Нека гледаме и мерим с един аршин, за да се подобри визията на „Слънчев бряг“, призова министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники