Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Интер Експо център е домакин на международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“

Интер Експо център е домакин на международното туристическо изложение „Ваканция и спа Експо“снимка: bnr.bg

Международната туристическа борса „Ваканция и спа Експо“ е едно от най-големите изложения, посветени на туризма у нас. Тазгодишното издание е 35-о поред, а участниците ще бъдат над 360, както от България, така и от още 22 страни. Над 50 български общини също ще имат свои представители на форума, където ще представят възможностите за почивка и развлечение на своя територия. В рамките на изложението от 14 до 16 февруари залите на „Интер експо център“ в София ще приютят изложители от Турция, Македония, Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Хърватия, Мексико и Доминикана. Участие са потвърдили и представители на Министерството на туризма на Куба, както и посолствата на Аржентина, Азербайджан и Южна Африка.

За първи път туристическата борса има свой официален партньор– Сърбия. По думите на организатора Вихра Огнянова, западната ни съседка се утвърждава като една от дестинациите в региона, които умело използват туристическия си потенциал. Сърбия се превръща във все по-разпознаваема и търсена дестинация за уикенд туризъм. Интересът на българите към страната е голям – дължи се на близостта на културите на двете държави, добрата храна и прочутото гостоприемство. А за засиления туристически поток от България към Сърбия свидетелстват пълните хотели и ресторанти близо до границата.

По време на „Ваканция и спа Експо“ посетителите ще могат да се запознаят с продукти на компании от сферата на информационните технологии, както и със съвременни онлайн платформи за предоставяне на туристически услуги. Освен това ще имат възможност да присъстват на връчването на годишните награди на изложението. Отличия ще получат най-добрите туроператори за входящ и изходящ туризъм, най-добрият иновационен продукт в областта на туризма, както и успешно реализирана инвестиция, свързана с подобряването на околната среда. Награда ще има и за провеждане на последователна политика за развитие на туристическа дестинация. Пред Радио България Вихра Огнянова сподели как се променя изложението през годините и какво включва съпътстващата програма:

Участниците променят много сериозно визиите и съдържанието на щандовете си. Прекрасни щандове се правят, които са много модерни и различни. Правят се много презентации, промоции. Изложението расте благодарение на това, че участниците искат да се представят по все по-добър начин. Съпътстващата програма също е много богата. Най-новите тенденции в онлайн маркетинга ще бъдат представени като част от нея. Неслучайно в рамките на „Ваканция и Спа Експо“, на 15 февруари, Министерството на туризма ще проведе една от най-важните дискусии за дигиталната трансформация в бранша.

Дигиталната трансформация е от ключово значение за устойчив икономически растеж, но за да се случи тя е нужно да подобрим своята дигитална грамотност. Преди година или две това изискваше време и желание. Днес желанието се превръща в задължение, тъй като, ако не се приспособим към променените в света около нас, ще останем завинаги в миналото. Именно затова е нужно активно да се работи в тази насока, а дискусиите по темата да станат по-задълбочени и да доведат до реални решения и практически ползи. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.