Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Два български плажа са отличени от световните "плажни инспектори"

Пляж Venid BeachПляж Venid Beach

"Плажните инспектори" от първата в света платформа за оценка и сравнение на плажовете beach-inspector.com включиха два български плажа в препоръчваните от тях.

В продължение на три години "инспекторите" са проучили 1595 плажа с обща дължина 14 хил. километра в 52 туристически региона в цял свят. Ивиците са оценени според качеството на водата, развитието на инфраструктурата, чистотата, предлаганите услуги, сигурността, достъпа, удобствата за деца и посетителския профил - общо 120 параметъра, между които дори "красота на гледката". Оценяващият остава на плажа най-малко два дни като прави снимки и видео, проучва качеството на услугите и разговаря с посетителите.

От България сред отличените попадат централният плаж на Златните пясъци, оценен като едно от 20-те най-добри места за парти в света. Плажът получава ниски оценки за възможностите за упражняване на водни спортове, негостоприемен към натуристи и представители на ЛГБТ общността, както и за притежатели на кучета. Едновременно с това е лесно достъпен, включително за хора с увреждания, с много заведения и безжичен интернет.

"Венид бийч" в Свети Влас пък е попаднал в 20-тицата плажове за традиционна почивка. В описанието му се изтъква, че е малък, но с достатъчно място да се разположиш и да почиваш, с много разнообразни заведения и безжичен интернет и училище по уинд сърфинг. Пясъкът и водата са много чисти, а атмосферата на плажа - романтична. И тук не са добре дошли хора без бански, гейове и домашни любимци.

И двата отличени български плажа имат проблеми с паркирането.

В базата данни на "инспекторите" са включени описания, снимки и видео от 27 плажа и 4 курорта от България. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники