Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Опасност от мъртви течения по морето

Опасност от мъртви течения по моретоснимка: nova.bg

Условия за мъртви течения по Черноморието. След няколко дни с бурно вълнение, в следващите 72 часа морето ще утихне. Вълните ще стихнат първо на север, а после и на юг.

През почивните дни максималната височина на вълната ще е едва около половин метър. Всичко това е предпоставка за възникване на мъртви течения, припомнят морските спасители. По охраняваните плажове трябва да се спазват указанията на флаговете.

Дори и при видимо спокойно море, ако флагът е червен, не бива да се влиза във водата, защото е рисковано. А основното правило при евентуално попадане в мъртво течение е да се запази спокойствие и да се плува успоредно на бреговата ивица.

„Ллажуващите трябва да внимават с децата, защото наистина август месец, морето се прочиства. Има много силни морски бури. По повечето плажове, които са с източно изложение, флагът е червен”, каза Веселин Илиев, спасител.

Той допълни, че когато виждаме дълга вълна, която образува пяна, това означава, че имаме мъртво вълнение.

Спасителят съветва летовниците да наблюдават шума на вълните – колкото е по - силен шумът, толкова е по-опасно. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.