Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 8,423 млн. са визитите от чужденци в България за 10-те месеца на 2018 г., увеличението е близо 5%

Над 8,423 млн. са визитите от чужденци в България за 10-те месеца на 2018 г., увеличението е близо 5%

Повече от 8,423 млн. са чуждестранните туристически посещения в България за периода януари- октомври тази година. Отчита се ръст от 4,9% спрямо същия период на предходната година. Това сочат анализите на Националния статистически институт, публикувани днес.

Данните са изключително позитивни и доказват, че България е все по-разпознаваема туристическа дестинация и привлича нарастващ брой чуждестранни гости, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя допълни, че през 10-те месеца на годината се запазва устойчивата тенденция на увеличение и развитие на сектора от последните 3 години, което е и доказателство, че страната ни предлага висококачествен и конкурентен продукт. Надявам се да запазим добрите резултати в оставащия период на 2018 г. и да отчетем поредна успешна година за туризма, посочи министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.