Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи своите годишни институционални награди в бранша. На стилна церемония във Военния клуб в София бяха отличени победителите в 16 категории, излъчени след онлайн гласуване, провело се в периода 13 ноември – 5 декември 2018 година. Специално видео обръщение до гостите на събитието изпрати председателят на Световния съвет за пътувания и туризъм Глория Гевара, в което определи туризма като една от бързо развиващите се индустрии в България. Приносът на отрасъла към брутния вътрешен продукт на страната за изминалата година пък е седмият най-висок в ЕС, посочи още тя.

Промяната и подобряването на обслужването във всеки един обект е ключов фактор за развитието на туризма и привличането на нови клиенти. Именно затова голяма част от собствениците на популярни обекти, всяка година се опитват да предложат някоя нова атракция, с която да впечатлят туристите. Усилията им не остават незабелязани и показват високото качество на туристическия продукт, предлаган у нас. Годишните награди на министерството са един чудесен атестат за това и са резултат от всеотдайната работа на всеки един от вас, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тазгодишното издание на наградите беше по-специално и за екипа на „Радио България“, тъй като в категория „Публикация на тема туризъм в България в интернет блог“ е отличена колегата от испанска редакция Марта Рос.

Материалът „5 прекрасни екскурзии, които могат да се правят в Рила“, поместен в личния ѝ блог, спечели гласовете на сънародниците ни заради искрената и неподправена любов към България, с която е написан. Кои са най-добрите места за екскурзия във величествената планина, чиято хубост и в четирите сезона пленява всеки, който я зърне, споделя авторът Марта Рос:

Рила наистина е много красиво място, а маршрутите, за които разказвам, са до пещерата на Св. Иван Рилски, водопад „Горица“, езерото „Паничище“, Ресиловския манастир и Стобските пирамиди. – споделя Марта и допълва, че това са много лесни маршрути, подходящи за хора с деца. Екскурзиите са кратки и обикновено отнемат между един и два часа. Изключение правят Стобските пирамиди, тъй като в една част маршрутът е малко опасен и дълъг.

Конкуренцията за първенство в отделните категории на конкурса е била особено ожесточена. Белоградчишките скали, замъкът „Влюбени във вятъра“ в село Равадиново, етнографският комплекс „Етър“ край Габрово и община Сандански бяха само част от дестинациите, отличени с награди, заради развитието на туристическия си продукт и предлагането му през последните години. Община Приморско получи наградата „Община за морски туризъм“ на туристическото ведомство. Проектът Ултра-крос триатлон „Лъвско сърце“, който се провежда на територията на общината, също бе отличен в категория „Туристическо събитие“. Негов организатор е триатлонистът Филип Шавов. Моят храм е планината и там отивам да се изповядам, споделя той и допълва, че важна част от подготовката за състезанието е почистването на района, в който то се провежда. Периметърът му е около 140 километра, а дисциплините са:

Като във всеки триатлон – плуване, колоездене и бягане. Плуването е на дистанция 3 километра в черноморския залив „Перла“, колоезденето е 116 километра в Странджа и 21 километра бягане в резерват „Ропотамо“. При нас идват и все повече чужденци и според тяхната обратна връзка това, което правим в Приморско, е на световно равнище.

Спортните събития, случили се у нас през последните няколко години, създадоха един изключително добър имидж на България по света, което позволи на туризма да припознае спорта като свой отличен маркетингов партньор – сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който връчи отличието в категорията „Община за морски туризъм“. За втора поредна година най-добри условия за планински туризъм предлага община Банско. Дряново и Велинград пък печелят първи места в категориите за културно-исторически и балнео и спа туризъм. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.