Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Очакваме 2018 да е рекордна с над 9 млн. чуждестранни туристи

Николина Ангелковаснимка: btvnovinite.bgНиколина Ангелкова

Очакваме 2018 да е най-успешната в цялата история на статистиката в българския туризъм с над 9 млн. туристически посещения на чужденци. Отчитаме и 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм за единадесетте месеца на миналата година – повече, отколкото за цялата 2017-а. Данните ще бъдат съобщени в края на този месец. Това говори, че секторът се развива наистина устойчиво и с всяка нова година надгражда постигнатото. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на bTV.

Само по инициативата Пловдив – европейска столица на културата 2019 г. се очакват близо 2 млн. туристи. Така ще дадем още една възможност да покажем многообразието на нашата страна пред света и потенциала на българския туризъм. Зимният сезон също стартира много добре с около 5% ръст на посещенията, посочи министър Ангелкова. Най-многобройни са гостите от Гърция, Румъния, Великобритания, съседните страни, дори и от конкурентите ни Германия, Австрия и др.

Тя акцентира, че през настоящата година фокус ще бъдат инвестициите в сектора и вътрешният туризъм. Ще бъдат организирани инвестиционни турове, които да запознаят бизнеса с възможностите на България като целогодишна дестинация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.