Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николина Ангелкова: Летен сезон 2019 ще бъде динамичен, но труден

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Чуждестранните туристи в България са нараснали с 35% за последните три години, а приходите от тях са с 36% ръст. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за радио Фокус.

Министър Ангелкова прогнозира, че предстоящия летен сезон ще бъде "динамичен, но и труден". Не е отчетен ръст или спад в ранните записвания, каза събеседничката и изрази надежда настоящите добри показатели да бъдат запазени.

"За това обаче са необходими много повече усилия, както от страна на министерството, така и на общините и представителите на бизнеса". "Имаме и спадове от някои основни пазари като Русия, например, има голяма несигурност и по отношение на британските туристи. Опитваме се да бъдем много по-активни и да използваме иновативни похвати, свързани най-вече с онлайн рекламата, за да успеем да компенсираме спадовете от някои пазари за сметка на ръстове при други".

В момента обсъждаме с бизнеса и общините създаването на механизъм, с който да привлечем повече чартърни полети към България, особено по българското Черноморие - за летищата Варна и Бургас. Това ще ни даде директна възможност за разширяване на сезона и насочването на полети още от април месец, така че да използваме базата по българското Черноморие за по-дълъг период, обясни министърът на туризма.

Актуалните данни сочат ръст на приходите от испански туристи у нас през зимата с 43%, на тези от Полша - с 29%, от Англия - с 34%, а от Украйна с 4%.

Вече 3 поредни години се отчитат рекордни резултати в зимния туризъм у нас, като през миналия зимен сезон над 1,6 милиона чуждестранни туристи са гостували в зимните ни курорти, уточни Ангелкова. / Bloomberg TV

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.