Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Испания ни дърпа богатите немски туристи

Испания ни дърпа богатите немски туристи

Платежноспособните немски туристи, които се очакваше да запълнят родните 4 и 5-звездни хотели по морските ни курорти през сезон 2019, са се ориентирали към почивки в Испания. Данните за очакван 38-процентов спад през лятото на германски туристи за Южното и 22 % за Северното ни Черноморие са се потвърдили по време на Международната туристическа борса ITB Берлин, която приключи преди дни, заяви пред "24 часа" експертът в туризма Живко Табаков.

"Това не са никак добри прогнози, защото Германия е ключов пазар за нас. Целият бранш очакваше, че като се запълни легловата база в Турция, немските туристи ще започнат да правят резервации в България, но Испания ни изненада с по-ниски цени тази година. Водещото при избор на дестинация е съотношението цена-качество. Турция, Гърция, Испания и Тунис ни превъзхождат и по двете направления", коментира Табаков.

Минималният спад, който можем да очакваме пък от пазар Русия, е 19% за Бургас и 29% за Варна. През тази година има заявени по-малко седалки като договорите, сключени от руските авиолинии с българските летища, са с минимални неустойки или никакви при канцелиране.

"Oт официална информация, с която разполагам, към момента имаме резервирани 439 хил. седалки за Бургас и 151 хил. седалки за Летище Варна. Трябва да се има предвид обаче, че това не са заети седалки само от туристи, а и от собственици на недвижимост у нас", обясни Табаков.

Към този момент анализите на бранша сочели, че всички пазари бележат спад при ранните записвания без английският, където се наблюдавал 10-процентов ръст в сравнение с миналата година. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники