Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Младен Маринов: 947 полицаи ще пазят туристите това лято

Младен Маринов: 947 полицаи ще пазят туристите това лятоснимка: btvnovinite.bg

947 полицаи ще пазят туристите това лято. Сътрудничим си и с други държави за охраняването на гражданите.

Така вътрешният министър Младен Маринов отговори на въпрос на депутата от ГЕРБ Диана Саватева за това как ще процедира министерството, за да бъде спокоен летния сезон.

“Ще бъдат командировани държавни служители и полицейски органи от структури на МВР в Бургас, Варна и Добрич, като места с най-голяма концентрация. На база на анализ на средата на сигурност е заявена необходимост за командироване на 947 служители, 781 - за ОДМВР- Бургас, 126 в ОДМВР- Варна и 40 за ОДМВР-Добрич”, обясни Маринов.

МВР осъществява една от добрите практики за полицейско сътрудничество в ЕС чрез съвместни патрули в туристически комплекси с полицейски служители с държави от Съюза, чийто граждани посещават Черноморието, за изпълнение на дейности по опазване на обществения ред. Водим активно сътрудничество с Румъния, Чехия, Полша и Германия, продължи той. И подчерта, че особено внимание се обръща на мерките, свързани с пожарната безопасност.

„Изминалият през 2018 година летен сезон се оценява като успешен, без тежки инциденти и с относително по-малък брой посегателства срещу личността и собствеността на туристите в сравнение с 2017 година“, посочи Маринов. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.