Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Радев: Необходима е сериозна организация, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай

Президентът Радев: Необходима е сериозна организация, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай

Необходим е цялостен подход и много сериозна организация в България, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос на журналисти след срещата си с главния изпълнителен директор на китайската туристическа корпорация „Ctrip Corporation“ Джейн Цзе Сун. Компанията е сред водещите туроператори в света и държавният глава посети централата й в Шанхай в рамките на държавното си посещение в Китай.

Румен Радев покани Джейн Цзе Сун да посети страната ни заедно със своя екип и да участва в експертна конференция за засилване на партньорството в областта на туризма, което да доведе и до споразумение между компетентните институции на двете държави. По думите на президента българското Министерство на туризма трябва да бъде по-активно и да търси контакт с огромни туристически компании като „Ctrip Corporation“, която е номер едно в света по онлайн платформа и брой активни потребители.

Годишно 27 хиляди китайски туристи избират да почиват в България, в сравнение със стотиците хиляди, посещаващи други страни от Централна и Източна Европа, което налага както подобряването на туристическите пакети, така и по-активна реклама. Румен Радев благодари за предоставената възможност от „Ctrip Corporation“ страната ни безплатно да подаде най-атрактивната информация за туристическите услуги, които предоставя България, както и за готовността й да я включи в своята онлайн платформа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники