Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Забавленията и спортът бяха във фокуса на първия приключенски фестивал в Боровец

Забавленията и спортът бяха във фокуса на първия приключенски фестивал в Боровец

На 20 и 21 юли в курорта Боровец малки и големи взеха участие в новия фестивал, посветен на планинските приключения. В програмата бяха включени богат набор от дейности, подходящи както за напреднали, така и за начинаещи. Александра Айвазова – част от организационния екип, описва носещите вълнение предизвикателства:

През почивните дни се състояха атрактивни полети с балон с горещ въздух. Всички гости имаха възможността да полетят над Рила и да я видят отвисоко. И през двата дни проведохме работилници по планинско колоездене на три нива. Едното беше по фамилното трасе, което е подходящо за начинаещи и за семейства с деца. Имаше и спускания по downhill трасетата в курорта, които са екстремни, и към тях се присъединиха и хора, които не се бяха спускали преди. Те имаха възможност безплатно, с инструктор, да направят своите първи стъпки в този вид спускания. Организирани бяха и занимания по скално катерене на катерачния обект „Водохващането“ – отново както за новаци, така и за хора с опит. Йогата на открито беше за търсещите отпускане, релаксация и по-спокойна практика в планината.

Децата участваха в едно много забавно и оспорвано състезание по колоездене по специално подготвено трасе.

Радваха се и на въжения град и детския кът. Проведоха се и състезания по стрелба с лък за деца и за възрастни. Най-добрите си тръгнаха с награди. Посетиха ни и от планинската спасителна служба с техните кучета-водачи. Спасителите даваха съвети как да осигурим безопасността си в планината.

Към фестивала се присъедини и една от най-нашумелите български блогърки за пътешествия – Ели Иванова, която представи своята книга „52 екопътеки за всеки.

Основната цел на първия приключенски фестивал в Боровец е спортът и забавленията в планината да станат достъпни за абсолютно всички – независимо от уменията или интересите им. Че тя е постигната, свидетелстват стотиците положителни отзиви, които организаторите са получили и продължават да получават. Затова екипът вече се готви за следващото издание на приключенския фестивал, казва Александра Айвазова:

Намерението ни е той да се превърне в ежегодна традиция, посветена на всичко, свързано с планината и забавленията на открито. Амбицията ни е догодина да имаме още повече активности, за да могат да се включат повече хора. Имаме идеи за допълнителни забавления за деца и във високите части на планината.

Защо обаче именно зимният курорт Боровец е бил избран за подобен тип фестивал?

Курортът всъщност е възникнал като лятна дестинация. Всички знаем колко атрактивен е той през студените месеци с условията за зимни приключения. Но и през лятото планината ни предлага голямо разнообразие от активности и осигурява спокойна, но в същото време активна ваканция навън. Боровец предоставястрахотни възможности за разнообразни дейности – каране на велосипеди, катерене, пешеходни турове, спорт, игри… Те, в съчетание с уникалната локация /на 60 километра от столицата София- бел.ред./ и природа, го правят неподражаема дестинация. Той е точно толкова активен през лятото, колкото и през зимата, тъй че Боровец е чудесно място за такъв тип мероприятие. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.