Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е обявена за 13-тата най-добра винена дестинация в света

България е обявена за 13-тата най-добра винена дестинация в света

България е класирана на престижното 13-то място, изпреварвайки Гърция и Австралия сред най-добрите в света туристически дестинации за любителите на виното.

Британският сайт за пътувания lastminute.com е класирал 30 страни - производители на вино, според това дали има лозя, отворени за посещения и организират ли се дегустации, какви международни награди имат местните вина, средните разходи за пътуване до съответната страна (с отправна точка Лондон) и средните разходи за хотел и храна в нея, както и каква е средната температура на въздуха.

Италия води класацията с 33 лозови масива, които приемат туристи, и 994 винарни с дегустации, както и над 19 хил. награди за винопроизводителите. Втора е Франция, а на трето място - Испания. Южна Африка е на четвърто място и е най-добре представилият се неевропейски винопроизводител.

Позицията на България в класацията се определя от 20 лозови масива, приемащи туристи, и 43 възможности за дегустация, както и 406 награди, съчетани със сравнително ниските разходи за транспорт и изхранване.

Кои са 15-те най-добри винени дестинации според lastminute.com:
1. Италия
2. Франция
3. Испания
4. Южна Африка
5. Португалия
6. Аржентина
7. Грузия
8. Сърбия
9. Хърватия
10. Унгария
11. Чили
12. Кипър
13. България
14. Гърция
15. Австралия. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники