Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През 2019 г. страната ни е изнесла 64 млн. л вино за Западна Европа, Китай, САЩ

През 2019 г. страната ни е изнесла 64 млн. л вино за Западна Европа, Китай, САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с генералния директор на Международната организация по лозата и виното Пау Рока. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество, които ще допринесат за още по-активно популяризиране зад граница на лозаро-винарските традиции на България като част от нашето културно-историческо наследство. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В хода на разговора бе отбелязано възходящото развитие на винарството и лозарството у нас, потвърждавано от данните, че 61% от всички лозови насаждения в България са вписани в Европейския регистър за защитените наименования за произход и защитени географски указания. Това е от изключително значение, защото се дава възможност на българските производители да популяризират своя регион и да гарантират за местното качество.

В рамките на срещата между премиера Борисов и Пау Рока бе изтъкнат също възходящият тренд при износа на българските вина. През 2019 г. страната ни е реализирала износ от 64 млн. литра вино на пазарите на Западна Европа, Китай, САЩ. Винопроизводителите също се увеличават.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.