Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Да отпаднат визите за Русия

Да отпаднат визите за Русия

Мерки, които ще подпомогнат по-бързото възстановяване на туристическия сектор след кризата, предлагат от Националния борд по туризъм в писмо до премиера Бойко Борисов. Според браншовата организация на работодателите в индустрията са нужни както стратегически промени, така и икономически мерки. Според Националния борд по туризъм (НБТ) трябва да бъдат преразгледани визовите режими за ключови за страната ни туристически пазари като Руската Федерация и Турция. От организацията настояват да отпаднат визите за туристически пътувания на руски граждани при определени условия. Както и да бъде въведен специален облекчен визов режим за турски граждани, а документите да се издават на самата граница.

Сред финансово-икономическите предложения на НБТ са да бъдат финансово подпомогнати само тези фирми, които ще възстановят реално програмите си към България. Държавата да изплаща субсидия на база брой реализирани полети и брой организирани туристи, пристигащи с предплатени туристически пакети с минимум 7 дни престой и полет, искат още от борда.

Според тях е нужен и целенасочен финансов ресурс за подкрепа на „България Еър“ и българските чартърни авиокомпании. Както и да се намалят летищните такси. Като антикризисна мярка от борда предлагат още зареждането на самолетите, изпълняващи чартърни полети да бъде с намалена цена на горивото, без акциз. Освен това според представителите на бизнеса предвид поевтиняването на петрола и респективно на горивата трябва да се увеличат чартърните полети между Русия и България. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники