Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова очаква между 30 и 40% спад на приходите от туризъм

Ангелкова очаква между 30 и 40% спад на приходите от туризъм

Оптимистичният вариант на Министерството на туризма е за спад на приходите в сектора между 30-40%, съобщи пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова. Това ще стане, ако се реализират всички планирани чартърни полети, особено от Великобритания и Русия. Песимистичният вариант е за спад от над 50%.

Туризмът формира близо 12% от БВП на страната, но забраната за пътувания заради пандемията на коронавируса удари най-силно именно този сектор в световен мащаб. Прогнозите за спад на туризма в света достигат 70% спрямо миналата година.

На няколко пъти подчерта, че лоши практики на единици в туризма - като завишена цена на кафето на плажа за сметка на евтиния шезлонг или задължителна такса за безжичен интернет, провалят усилията на мнозинството в сектора, които предлагат качествен продукт. "Отвращават хората конкретни сигнали. Те са единични, но се превръщат в нарицателно и удрят върху труда на всички останали в сектора, които предлагат качествен продукт. Има изключително малък процент, но това очерня много", каза министърът.

От понеделник във всички съседни страни, Скандинавия, Германия, Вишеградската четворка, Израел започва телевизионна и онлайн реклама на туризма в България като акцентът е в съчетаването на морската почивка със спа, голф, приключения и т.н. Купено е рекламно време в праймтайма на CNN, RTL, добави Ангелкова. Общият бюджет за реклама през тази година е 12 млн. лв / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники