Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

БААТ поиска изготвяне на Национален велосипеден план на България

БААТ поиска изготвяне на Национален велосипеден план на България

Да бъде съставен Национален велосипеден план на България поискаха представителите на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ). Това стана по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и представители на Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) и Сдружение ПЛАНИНИ И ХОРА - Асоциация на планинските водачи в България.

Вицепремиерът посочи, че проектът заслужава внимание и може да бъде сформирана експерта група, която да изготви тази концепция. Велотуризмът е сред набиращите популярност форми на туризъм с потенциал, който спомага и за подобряване на здравето на хората, което е особено важно в условията на пандемия, коментира още министър Николова.

Къщите за гости, особено тези в планинските региони, в момента работят с максимална заетост, посочи вицепремиерът. И допълни, че тази година тези места за настаняване са най-предпочитани от туристите. България разполага с изключително голям брой дестинации за алтернативен туризъм, именно планинският, селският, еко туризъм са с огромен потенциал, който може значително да допринесе за реализирането на тази цел, заяви още министър Николова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.