Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Лорер: България се превръща в център за производство на електрически велосипеди

Министър Лорер: България се превръща в център за производство на електрически велосипеди

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт на проект за изграждането на завод за електрически велосипеди. Новоучредено българо–австрийско дружество ще инвестира 40 млн. евро в завод в „Тракия икономическа зона“.

“Тези инвестиции са част от усилията ни за развитието на българската икономика. Те са резултат от стратегията ни за създаване на стабилна правна рамка, нулева толерантност към корупция и за мен лично събитието днес е свидетелство, че тази стратегия работи”, каза Даниел Лорер. По думите му превръщането на България в стабилна европейска страна, където законността е над всичко, ще привлече много чуждестранни инвестиции, които в последното десетилетие у нас изчезнаха.

Той подчерта, че инвестицията е признание за пътя, който беше започнат лятото с промяната. „Вече се случват проекти, за които сме разказали и те започват да придобиват своя физически облик у нас. Велосипедната индустрия е една от най-силните и експортно ориентирани в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа“, добави министърът.

Лорер посочи, че Министерството на иновациите и растежа ще създаде институционалната рамка, както за насърчаване на малки и средни предприятия, така и на стартъпи и на по-големи инвестиции, така че да се постигне икономически растеж от поне 5% догодина.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен в "Тракия икономическа зона" и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона.

Планирано е инвестицията да е 40 млн. евро. Тя е съвместна между пловдивския производител на велосипеди "Макском" и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, една от емблематичните европейски фирми в мотоциклетния, а вече и във велосипедния бизнес.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 21 Декември 2021 14:36
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.