Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова в Бяла: Ключово за бранша в района е облекчаване на условията за пътувания от Русия

Вицепремиерът Марияна Николова в Бяла: Ключово за бранша в района е облекчаване на условията за пътувания от Русия

Ключово за бранша в района е да бъдат облекчени условията за пътувания от Русия. Продължават разговорите на дипломатическо ниво, предстои ми и лично посещение, на което да се дискутира въпросът за възстановяване на посещенията. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с представители на туристическия сектор в община Бяла.

Представителите на бранша подчертаха, че руският пазар е приоритетен за сектора и трябва да се полагат усилия, за да си върне България позициите на него.

Трудностите пред международните пътувания, причинени от пандемията, показват колко важен е вътрешният пазар и насърчаването на посещенията на българите, коментира министърът.

Относно община Бяла бих искала да отбележа, че районът има потенциал да се утвърждава не само като типична морска дестинация, но и като привлекателно място предлагащо възможност за културно-исторически туризъм, заяви министър Николова. И допълни, че този туристически продукт дава изключителна възможност за привличане на посетители през цялата година, което е водеща цел в моята работа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники