Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Николова пред туроператори в Москва: Надявам се скоро да възстановим въздушните връзки

Вицепремиерът Николова пред туроператори в Москва: Надявам се скоро да възстановим въздушните връзки

Надявам се в скоро време да възстановим въздушните връзки между нашите две страни, защото България и Русия разполагат с традиционно отлични отношения в областта на туризма, както на институционално, така и на експертно ниво. Русия е приоритетен туристически пазар за страната ни. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна Николова по време на срещата си в Москва с представители на български и руски туроператори.

Отново бих искала да Ви уверя, че в условията на продължаващата пандемия от COVID-19, България е безопасна туристическа дестинация, която очаква да посрещне своите приятели и гости от Русия. Министерството на туризма гарантира за безпроблемното и сигурно протичане на зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021, заяви вицепремиерът Николова.

Туроператорите заявиха желанието си за организиране на повече чартъри и развитие на здравен и балнео туризъм. Нашата минерална вода има лечебни качества и не случайно немската здравна каса включи България сред държавите, в които ще признава разходите за възстановяване на нейните пенсионери, подчерта Марияна Николова. Туроператорите поставиха и въпроса за издаването на визи. От българска страна, в лицето и на посолството, ни получиха уверение, че срокът, в който обработват заявките за визи е много съкратен - 3-4 дни, а понякога и до 48 часа.

Има възможност да се увеличат чартърните програми за България, но е факт огромна конкуренция от Турция, където няма визи и затова за нас е важно бързо да вадим визи, заявиха участващите в срещата туроператори. Сега български визи се вадят в три основни центъра - Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники