Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България

Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България

Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с Александър Вреде, директор договаряне на германския туроператор Alltours - втория по големина туроператор във ФРГ.

Вицепремиерът Николова подчерта, че в условия на пандемия от К-19 българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни мерки и продължават да полагат необходимите усилия за безпроблемното пребиваване на германските гости.

Александър Вреде поздрави министъра и нейния екип за активната работа, благодарение на която България е една от малкото дестинации, посетена от германските туристи през кризата. Той обърна внимание, че започва нормалният ритъм за записвания за сезон 2021 и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут. За следващата година планираме два пъти повече чартъри, съобщи още той и подчерта, че резервации ще се правят в хотели, спазващи стриктно санитарните предписания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.