Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова и хърватският министър на туризма и спорта Николина Бърняц подписаха Меморандум за сътрудничество

Вицепремиерът Марияна Николова и хърватският министър на туризма и спорта Николина Бърняц подписаха Меморандум за сътрудничество

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и хърватският министър на туризма и спорта г-жа Николина Бърняц подписаха Меморандум за разбирателство и разширяване на сътрудничеството в областта на туризма. Те парафираха документа днес в Загреб, където българският министър е на работно посещение.

Вицепремиерът посочи, че оценява високо развитието на приятелските отношения между двете страни и разширяването на стратегическото партньорство във всички области на сътрудничество. В условията на продължаващата пандемия от COVID-19 считам, че е от ключово значение да продължим да работим заедно, категорична бе министър Николова. И допълни, че подписването на Меморандума е важна стъпка за насърчаване на двустранните връзки в сектор туризъм.

Българският министър каза още, че двете страни ще работят за по-доброто позициониране на туризма на ниво Европейски съюз, за развитието и популяризирането на специални форми на туризъм, като зимен, здравен, спортен и културен туризъм, така и за образование с практическа насоченост.

Министър Николова посочи, че с г-жа Бърняц са обсъдили и възможността за насърчаване на доброто двустранно партньорство между туроператорите на двете страни, както и за съвместно промотиране на трети пазари.

Приветствам решението на хърватския национален превозвач “Croatia Airways” да започне редовни седмични полети между София и Загреб – в момент, в който са налице необходимите условия за това, уточни вицепремиерът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.