Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Николова пред Нова телевизия: Ще има зимен сезон, надяваме се на 30% резервации

Вицепремиерът Николова пред Нова телевизия: Ще има зимен сезон, надяваме се на 30% резервации

Ще има зимен сезон, но ще бъде различен от досегашните и с безпрецедентни мерки. Ако успеем да догоним 30 % резервационен вариант, ще сме доволни. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Неделята на Нова“.

С новата заповед на министъра на здравеопазването се даде възможност в хотелите да се извършва изхранване при капацитет на заведенията до 50%, като то ще бъде лимитирано до 22 часа. Партита и подобни мероприятия, които биха рискували здравето и живота на гостите, няма да бъдат допускани, уточни министърът и допълни, че още от утре стартират проверки в големите зимни курорти и спа центрове.

Министърът разясни, че в хотелите могат да работят спа центровете, басейни, а ресторантите функционират само за гости на хотела. По думите ѝ вече има посещаемост в курортите. Разчитаме на вътрешния туризъм, така както беше и през летния сезон. От близките балкански страни резервации са добри, но не може да кажем, че ще имаме значителен ръст, тъй като спадът е над 70 %.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.