Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Марияна Николова: Ще предложа Нова година да се посрещне в ресторантите на хотелите

Марияна Николова: Ще предложа Нова година да се посрещне в ресторантите на хотелитеснимка: btvnovinite.bg

Да се направи изключение и на 31 декември ресторантите в хотелите да работят до 00.30 ч. часа ще предложи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на Националния оперативен щаб. Пред bTV Николова обяви и, че е била таен клиент - дегизирана с маска и качулка, за да провери качеството на хотелските услуги и спазват ли се мерките.

Като министър на туризма ще предложа все пак на Нова година да може да се остане в ресторанта на хотела до полунощ, заяви Марияна Николова в предаването „Тази сутрин“.

„Предложението на бранша е поне до 00.30 да могат да работят ресторантите в хотелите, за да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и напитки в стаите“, обясни тя. По думите й няма да се допуска струпване на хора и провеждане на тържества.

„Мисля, че така ще е и по-хигиенично вместо туристите да се разхождат и събират по стаите. Това зависи от допълнителни обсъждания с премиера и Щаба", добави министърът.

„Направих няколко посещения като таен клиент с едно спортно яке и качулка в някои от хотелите, бях таен клиент във Велинград, за да видя дали наистина се спазват часовете. Бизнесът не си позволява нарушения – един да допусне нарушение, това означава, че ще е петно за целия бранш“, заяви вицепремиерът.

Относно зимния сезон министърът заяви, че в момента резервациите са на 30%, като и в следващите месеци отново ще се разчита на български посетители. Очакваме записвания в последния момент, както и гости от съседните страни Сърбия, Турция, Северна Македония, които могат да дойдат с кола, обясни още тя. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.