Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова: Украйна е приоритетен туристически пазар и партньор за България

Вицепремиерът Марияна Николова: Украйна е приоритетен туристически пазар и партньор за България

Проевропейската ориентация на Украйна, споделените евроатлантически ценности и наличието на най-голямата историческа българска общност в чужбина подсилват традиционно приятелските между страните. Това създава основа за по-нататъшното им укрепване във всички области от взаимен интерес, сред които е и туризма. Вярвам, че можем да задълбочим сътрудничеството между нашите две държави в сектора и бих искала да предложа организирането на бизнес форум, който ще допринесе за надграждане на партньорството ни. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова по време на разговора си с Мариана Олескив, председателя на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна.

Украйна е приоритетен туристически пазар и партньор за България, посочи министърът. И отечете, че през 2019 г. страната заема 6-то място от всички държави по брой туристически посещения у нас, като над 471 хил. украински граждани са посетили България с туристическа цел, което увеличение от 24% спрямо 2018 г. и своеобразен връх за последните 10 години.

България е ключов партньор, с който искаме да развиваме нови видове туризъм, коментира Мариана Олескив. Тя посочи, че се надява с подобряване на противоепидемичната обстановка да се реализират и повече посещения в двете страни. По думите й агенцията ще съдейства с разпространението на информация сред туроператори, които искат да разширят своята дейност и да предлагат пътувания в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.