Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стела Балтова: Украйна е важен туристически пазар и партньор за България

Стела Балтова: Украйна е важен туристически пазар и партньор за България

В рамките на форума на Световната организация по туризъм в Атина министър Стела Балтова се срещна с Марияна Олескив, председател на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна.

Министър Балтова отправи официална покана към г-жа Марияна Олескив, председател на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна, да посети България. Двете се договориха срещата да бъде проведена в следващите седмици, преди средата на месец юли.

Министър Балтова изтъкна, че Украйна е важен туристически пазар и партньор за България. През 2019 г. Украйна се нарежда на 6-то място от всички страни по брой туристически посещения у нас - над 471 000 са посетили страната ни с туристическа цел, което е увеличение с 24% спрямо 2018 г. и своеобразен връх за последните 10 години.

Българският министър посочи, че от 2018 година са проведени две комуникационни кампании, насочени към пазар Украйна, като втората все още продължава до септември 2021.

Министър Балтова и Марияна Олескив обсъдиха започването на редовни сесии на съвместната работна група в туризма. България може да бъде домакин на първата присъствена сесия, ако епидемичната ситуация го позволява, каза българският министър. Ако пък ситуацията не го позволи, двете се съгласиха сесията ще бъде организирана онлайн. Подновено беше и предложението за организиране на двустранен туристически форум в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.