Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Балтова и Мариана Олескив, ръководител на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна, обсъдиха възможностите за разширяване на сътрудничеството в туризма

Министър Балтова и Мариана Олескив, ръководител на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна, обсъдиха възможностите за разширяване на сътрудничеството в туризма

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с Мариана Олескив, ръководител на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна. Събитието, в което се включиха и представители на бизнеса, е в рамките на работно посещение на г-жа Олескив в България по покана на служебния министър и не случайно визитата се състои на българското Черноморие, в к.к. Слънчев бряг.

Основна цел на визитата е възможността за разширяване и задълбочаване на двустранните взаимоотношения между България и Украйна в областта на туризма.

Министър Балтова съобщи, че Украйна е желан и перспективен пазар, като страната е на трето място по посещение на туристи с ръст от 377% от началото на годината. Тя увери, че от месец юни възстановяването на туристическия сектор е трайна тенденция, а министерството на туризма работи в тясно сътрудничество със здравните власти, за да бъде гарантирана сигурността на гостите на българските курорти.

Пристигащите от Украйна пътуват основно с коли и автобусен транспорт, всяка седмица има и регулярни полети до Бургас.

Мариана Олескив, която е за първи път у нас, изрази увереност, че България е една от любимите дестинации за украинските туристи заради гостоприемството и чувството за украинските туристи, че са си у дома. Тя увери, че нейната страна също може да предложи разнообразен и интересен туристически продукт, особено в област Бесарабия, където има българска общност с богати исторически корени и културни традиции. Олескив съобщи, че в областта може да се практикува винен и кулинарен туризъм и в момента се подготвя голям есенен фестивал с такъв фокус.

По думите на Виталий Москаленко, извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България, който бе част от делегацията на гостите, проведените разговори са били интересни, важни и навременни, а диалогът - продуктивен и делови.

След разговорите гостите посетиха туристически обекти и настанителна бази, в която са отседнали украински деца, и се увериха в отличното качество на предлагания туристическия продукт.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.