Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Туристическият министър: Ресторанти и хотели у нас няма да затварят

Туристическият министър: Ресторанти и хотели у нас няма да затварятснимка: bntnews.bg

Ресторанти, хотели и барове в България няма да затварят заради пандемията. Държавата има нужда от работещ бизнес, а бизнесът има нужда да работи. Това заяви в интервю за БНТ министърът на туризма Стела Балтова, като коментира, че и при над 500 заболели на 100 000 жители няма да има затваряне на заведения. Все пак, по думите ѝ, държавата ще изисква от този бизнес необходимата отговорност, за да няма т. нар. локдаун.

От днес Израел изважда България от червената зона, което означава, че техните туристи вече няма да бъдат карантинирани при завръщането си от нашата страна, обясни още Балтова.

По думите ѝ очакванията са отново страната ни да има туристи от Чехия, които заедно с поляците са били изненадващо много това лято у нас. Според Стела Балтова туристическият бранш е бил в пълна мобилизация и са възстановени около 70% от нивата спрямо успешната 2019 година.

„Не мога да кажа, че сезонът е спасен, защото от гледна точка на това, че не сме се възстановили на нивата от 2019 г., но туризмът възвърна своята жизнеспособност. България показа, че е желана дестинация", заяви министърът. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.